Наградените от инж.Хасан Азис ученици и неговите мотиви

Заслужено признание получиха днес ученици, представили община Кърджали достойно на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали. Церемонията по награждаването им се състоя пред Паметника на Освободителите в Градската градина и бе част от тържеството, посветено на празника на българската просвета и култура, и на славянската писменост 24 май. Бяха връчени пет награди в първа възрастова група І –ІV клас, седем награди във втора възрастова група V – VІІІ клас, седем награди в трета възрастова група ІХ – ХІІ клас и една награда в четвърта възрастова група - ученици завършили VIII клас. Бяха връчени и две колективни награди.


Извадка от протокол от заседание на Комисия назначена със Заповед № 484 от 19.04.2017г., на Кмета на Община Кърджали. На заседание проведено на 05.05.2017г. Комисията е разгледала постъпилите предложения за награждаване и извършила класирането, на основание чл. 32 от Правилник за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди както следва:
На основание чл.32, от Правилника и Заповед № 484 от 19.04.2017г., комисията разгледа предложенията и предлага:

Първа възрастова група І-ІV клас

1. Димитър Стойчев Стамов – ученик от ІV клас в СУ»Отец Паисий» гр. Кърджали
Първо място и награда от Национално финално състезание на СБНУ;Коледно математическо състезание второ място; Награда на СБНУ за достойно представяне по БЕЛ;

2. Владислава Владимирова Възгечева –ученичка от ІV клас в СУ»Йордан Йовков» гр. Кърджали
Специална награда от Национален конкурс за рисунка”Родопски багри” ; Специална награда от Национален конкурс за рисунка „Вълшебния свят на Родопите”; Призови места от конкурс „Бъдещето през моите очи”; „България и картини в слово”.

3. Жулиде Сезгин Муталибова – ученичка от ІV клас в СУ»П.Р.Славейков» гр. Кърджали
Първо място от Национална олимпиада„Знам и мога; Призови места от общински състезания по български език, математика, изобразително изкуство и музика; Максимален брой точки от състезанието „Аз, природата и светът” и „Аз и числата”.

4. Ивайла Георгиева Терзийска – ученичка в ІІІ клас от ОУ”Св.св.Кирил и Методий” – гр. Кърджали;
Два Златни и един сребърен медал от Международно състезание по карате; Призово место от финален кръг на състезанието на СБНУ.

5. Силвия Георгиева Георгиева – ученичка в 4 клас от ОУ»Св.Климент Охридски» гр. Кърджали
Призово място в Областен кръг на Национално състезание „Знам и мога”; Отлични резултати от всички състезания организирани от СБНУ; Първо място в конкурс за писане на илюстративни приказки към Регионална библиотека; Първо място за конкурс за рисунка „Гората е живот”.

Втора възрастова група V-VІІІ клас

1. Борислав Веселинов Енчев- ученик вVІІ клас от СУ»Отец Паисий» гр. Кърджали
Първо място областен кръг Национална олимпиада по математика, история и цивилизация,математика,география и икономика,информатика, „Четящо кенгуру” ; Трето място областен кръг на Национална олимпиада по физика и астрономия;Второ място областен кръг на международно състезание по английски език; Първо място тренировъчно състезание школа Телерик; Участник в отбора по роботика по проект „Роботика за България”.

2. Мария Венкова Сиракова – ученичка в VІ клас от СУ»Йордан Йовков» гр. Кърджали
Първо място и златен медал от Национален конкурс „От Коледа до Васильов ден” ; Първо място за презентация „Духът на родопската носия” ; Второ място и сребърен медал от Националин конкурс „Лазарка мома гиздава” ; Международно участие „Аз в бъдещето” и печели награда на Народно читалище „Родина 1860” гр. Силистра.

3.Георги Татаров – ученичка в VІІ клас от СУ»П.Р.Славейков» гр. Кърджали
Три пъти републикански шампион по волейбол; Обявен за най- добър волейболист в България.

4. Боряна Стефанова Иванова - ученичка в VІ клас от СУ»Владимир Димитров – Майстора»– гр. Кърджали
Сребърен медал от Национален фолклорен конкурс «Орфеево изворче».

5. Елмира Елмирова Смилянова – ученичка от VІ клас в ОУ»Св.св. Кирил и Методий» Кърджали
Първо място в Национално състезание по БЕЛ „Любословие” ; Участник във Втори предварителен кръг на състезанието Стъпала на знанието по БЕЛ и удостоена с грамота; Участник в национално състезание по правопис на английски език;Златна грамота за най- висок резултат от Национално състезание по БЕЛ.

6. Виктория Красимирова Карабашева – ученичка в VІІ клас от ОУ»Св.Климент Охридски» гр. Кърджали
Призови места от олимпиади по всички учебни предмети; Първо място от математическо състезание посветено на числото ПИ; Спечелен проект „Промяната това сме ние”.

7.Нихал Юсеин Ахмед –ученичка в V клас от СУ”Владимир Димитров Майстора” гр. Кърджали
Призово място от Национално състезание Ключът на музиката;Трето място на 15 ти областен математически турнир.


Трета възрастова група ІХ-ХІІклас

1 Магдалена Миланова Лилова – ученичка в Х клас от СУ»Отец Паисий» гр. Кърджали

-На областен кръг на Национална олимпиада по география и икономика – второ място; история и цивилизация – второ място,биология – трето място; Първо място и носител на Златна грамота от Национален конкурс-по български език и литература на Сдружението на филолози „Любословие”.

2. Александра Атанасова Илиева – ученичка в ХІ клас от СУ»Йордан Йовков» гр. Кърджали
Грамота от Национален конкурс „Млад икономист” за участието си с доклад на тема: „Корпоративна социална отговорност- европейски и национални практики” ; Трето място от Национален конкурс за есе на тема: „Моята крачка към по- доброто утре” организиран от Стопанска академия Свищов – грамота, сертификат с право да е приета в Академията по първа избрана специалност.

3. Цветелина Милкова Карамфилова – ученичка в ХІ от СУ «П.Р.Славейков» ” гр. Кърджали
Финалист във втората ученическа научна сесия в БАН; Финалист в осмия Национален конкурс „ИНОФЕР”-панаир на науката и иновациите; Първо място на Националните олимпиади по математика; Грамота за отлично представяне на пролетна конференция на СМБ; Статия по теория на числата „Линейно- рекурентни редици и точни квадрати” ; Лауреат на международната конференция по математика ЕВРОМАТ 2016 Гърция

4.Биляна Каменова Арсова - ученичка в Х клас от СУ”Владимир Димитров Майстора” гр. Кърджали
Сребърен медал от 11-ти национален конкурс „Една българска роза”; Бронзов медал от 16-ти Национален фолклорен конкурс „Орфеево изворче”2016г.– 

5. Павел Светозаров Сарлов –ученик в Х клас от Езикова гимназия »Христо Ботев» гр. Кърджали
Първо място на лингвистично кенгуру; Първо място математически турнир Перперикон – 2016г.; Първо място Коледно математическо състезание ; Математическо състезание между профилирани гимназии и паралелки на СУ с чуждоезиков профил , проведено на 17, 19.03.2017г. гр. Ловеч; Трето място и със Заповед № 483 от 19.04.2017г.на Кмета на Община Кърджали е вписан в регистъра за даровити деца. 

Награди за ученици завършили основно образование

6.Николай Емилов Аргатов – ученик в Х клас от Професионална гимназия по Селско и горско стопанство гр. Кърджали
Призови места и грамоти от училищни и общински състезания и национални олимпиади 

7.Виктория Георгиева Грозева – от Клуба по фотография към ЦПЛР Общински детски комплекс гр.Кърджали
Първо място от Национален конкур по фотография „Фотоприказки”; Първо място Национален конкур „Вълшебство на сезоните” ; Второ място Международен конкурс „Аз обичам Черно море; Второ място в Национален конкурс за фотография „Национален парк Рила- познат и непознат” ; Носител на годишна стипендия от фондация „Комонитас” в Националния конкурс – 1000 стипендии; Лауреат на Международен детски фестивал Млади таланти.

Четвърта възрастова група- VІІІ клас

1.Петя Ташкова Беловска–ученичка в VІІІ клас от Езикова гимназия »Христо Ботев» гр. Кърджали
Второ място от Национален крътг на състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България; Второ място на областна олимпиада по английски език; Най- висок резултат на лингвистично кенгуру по английски език на областен кръг

Колективна награда

1. Школата по източни бойни изкуства – ЦПЛР ОДК- с ръководител Георги Марков Петков
Участие в концерти и програми в Национален дворец на децата и Национален дворец на културата; Участие в Международен детски фестивал гр. Гебзе, Р. Турция

2.Танцова формация «Импулс» към СУ „Йордан Йовков” с ръководител Росица Валентинова Колева
Първо място в общински конкурс 2017 «Децата на Кърджали танцуват; Поощрителна награда в Детски етнофестивал 2017г.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини