160 изявени ученици бяха наградени в Езиковата,кметът зачете тържеството

    160 изявени ученици в различни области бяха наградени по случай патронния празник на специална церемония на Езиковата гимназия"Хр.отев" ,състояла се в ресторант „Кърджали”.Заедно с тях бяха отличени и преподаватели.На тържеството присъства и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.  Първи своите отличия получи т.нар. Звезден отбор-ученици с призови места в национални олимпиади и състезания.Те бяха колкото цял клас.Всички получиха грамоти и лента с надпис „Изявен ученик”.

      Ръководството се обърна с Благодарствено писмо към родителите за тяхната съпричастност за изграждането на младите хора като успешни личности.

      В приветствието си пом.-директорът Радка Попгеоргиева посочи,че благодарение на труда и успехите на ботевци в цялата страна знаят за Езиковата гимназия.Нашата работа,не може да се отдели от тази на родителите.Признанието на Министерството на образованието и науката не закъсня.Гимназията е една от 145 в страната призната за иновативно училище.В областта такива учебни заведения са само 3,посочи Попгеоргиева.

     Директорката Йорданка Чавдарова донесе пресни новини от среща с образователния министър Красимир Вълчев.Тя сподели,неговите думи,че училището и учителя ще бъдат основните приоритети за министерството.Над 1 млрд.лв.ще бъдат отделени до края на мандата на това правителство за училищната база и квалификация на педагози.Бюджетите на училищата ще бъдат обвързани с резултатите на техните ученици.

    По време на церемонията се включиха с музикални и танцови изпълнения ученици от Езиковата.Овации събра „Реквием за Ботев” с автор преподавателя по музика Любен Полихронов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини