Чепеларе кани да се насладим на магията на българския фолклор

На 17 юни в сърцето на Родопа планина – Чепеларе, на сцената на НЧ „Родопска искра 1880”, от 18:30 ч. ще се състои финалният етап от Шестия национален конкурс за авторски вокални и инструментални произведения на фолклорна основа "Нова българска музика в 7/8".
Под съпровода на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов  и с помощта на хористите от ансамбъл „Тракия”, в планината на Орфей, ще прозвучат шест вокални и пет инструментални творби определени от авторитетно жури с председател - народната певица Татяна Сърбинска.
На този форум си дават среща на творците, които искат да покажат нови авторски вокални и инструментални произведения на фолклорна основа. Организиран е за първи път през 2007 г. от Община Чепеларе по идея и със спонсорството на д-р Георги Лазаров, който живее в Балтимор, САЩ, но като всеки българин, в сърцето и душата си, носи България.
Фестивалът е едно свидетелство, че изворът на народното ни вдъхновение не е пресъхнал. А Чепеларе отново ни кани да наситим душата си с неизчерпаемия гений на българския фолклор.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини