СМЪРТОНОСНИЯТ СВЯТ НА ФАЛШИВИТЕ ЛЕКАРСТВА

На своята уебстраница www.who.info/en СЗО предлага брошури с факти за фалшивите лекарства, предупредителни листовки за пътуващите и съвети за разпознаване на ментетата.

Независимо дали става въпрос за лъжевиагра или за имитация на лекарство за рак, фалшивите медикаменти убиват хиляди хора всеки ден по вина на производителите в Китай и Индия, които смесват тебишир, прах и мръсна вода в продаваните в цял свят таблетки.


И тъй като интернет се превръща в най-голямата световна аптека, тези отровни таблетки могат да се появят и в кварталния аптечен пункт.


Опаковането е най-бързия път към успеха в царството на фалшивите лекарства. Ако можете да имитирате кутията или флакона, повечето потребители няма да забележат какво има в тях.


Фалшивата Виагра е огромен световен бизнес – всяка година се произвеждат и продават милиони фалшиви таблетки за десетки милиони долари. Но за да разберем защо Виагра е едно от най-фалшивицираните лекарства в света, трябва да видим какви са разходите за производство на имитациите на синьото хапче.

Както в Китай, така и в Индия – килограм силденафил цитрат - активната съставка на Виагра, струва 60 долара. Разтворен в хиляди фалшиви таблетки и пробутан за продажба в САЩ , този 60-доларов килограм може да донесе до 300 000 долара /това е по-висока надценка , отколкото при кокаина, и с по-малки наказания , ако те хванат/.


Дори ако един фалшификатор на Виагра в Индия произвежда таблетки със 100 – процентова сила, той би изразходил повече средства за опаковане, отколкото за самите таблетки. Той може да да произведе едно шишенце с тридесет таблетки за около 33 цента, като изразходва 15 цента за таблетките и 18 цента за почти идеални етикет и шише.
ОЩЕ ЗА ОПАСНИТЕ ЛЕКАРСТВА>>>

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини