Деца се надпреварваха да се качат на 30-метровата пожарна стълба и да погледнат Смолян от високо

    Противопожарни автомобили, полицаи със следови кучета, граничари отново превзеха площад "Свобода" в стария център на Смолян. Поводът за разбичните деменстрации беше утрешния професионален празник на служителите на МВР. Министерството на вътрешните работи е създадено преди 138 години, а през последните десетина регионалните структури на МВР в Смолян организират различни инициативи, за да запознаят гражданите с естеството на своята работа.
    Най-голямата атракция и за децата, и за възрастните беше пожарната стълба, която се издига на височина 30 метра. Огнеборците я използват за рязане на опасни дървета и гасене на пожари във високи сгради, но днес тя беше просто панорамна площадка от която можеше да се види града от високо. Затова и децата се надпреварваха да се качат.
    Интерес предизвикаха и уредите за нощно виждане на гранична полиция. А мнозина се престрашиха да погалят следовите кучета.
    Проявите си имаха и своята тържествена част. Празникът уважиха народните представители д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев и Хайри Садъков, зам.-областният управител Владимир Гърбелов, кметовете на всички общини от Смолянска област, ръководители на различни институции в града. Специални гости бяха директорът на полицията в Ксанти г-н Йоанис Караманлис и негови подчинени.
    Старши комисар Николай Димов като добър домакин приветства гостите и пожела много здраве и професионални успехи на колегите си. Приветствия отправиха зам.-областният и д-р Дариткова. Кметът на Смолян Николай Мелемов от името и на колегите си кметове благодари на областната структура на МВР за доброто сътрудничество между институциите. "Не случайно Смолянска област е давана за пример за взаимодействие между институциите. Смятам, че това е нормално, защото имаме обща цел - спокойствието и развитието на нашите населени места", подчерта Мелемов.
    Специално приветствие отправи и г-н Караманлис, който подчерта, че взаимодействието между гръцката и българската полиция е на много високо ниво.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини