Смолян се готви за нови протести срещу циганския терор

Близки и приятели на зверски пребития Георги Кадиев от Смолян се готвят за нови протести. Причината е, че Окръжният съд промени постоянната мярка за биячите от „задържане под стража” на „домашен арест”.

Припомняме ви, преди седмица двама мъже от Хасковско пребиха с тояги 27-годишния Георги, който продължава да се бори за живота си в пловдивска болница. Братът на Георги Филип Камбуров разказва, че след като е бил опериран по спешност младият смолянчанин е по-добре, но животът му все още е застрашен. „Състоянието му е стабилизирано, но въпреки това има риск за живота му. Не трябва да има никакво напрежение. Дори не му дават да вижда пряка слънчева светлина, защото пречи на възстановяването му”, казва Филип и допълва, че вече е напълно разочарован от съдебната ни система. „Усещането ми е, че двамата роми ще останат безнаказани. Ще получат някви леки наказания, което е абсолютно недопустимо. Те трябва да си понесат последствията с цялата сила на закона. Това е недопустимо. Те са се опитали да убият човек. Това е опит за убийство. Решението, което взе съда, е абсурдно. Аз имам опасения, че те може да се укрият и може да направят пак някой скандал и пак да пребият някой по особено жесток начин.”

Филип Камбуров каза още, че няма да спрат да обжалват решенията на съда докато биячите на брат му не получат най-тежкото наказание, предвидено от закона. Междувременно хора от цялата страна продължават да даряват средства за лечението на Георги. Семейството му благодари на всички добри хора, които им помогнаха в този труден момент. „Явно още има хора, които тези закони не са ги прогонили от страната ни”, коментира Филип Камбуров. Сподели още, че ако дарените средства надхвърлят нуждите на брат му, парите, които останат ще бъдат дарени за пребитото момче от Бяла или за друга благотворителна кауза.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини