Пожарникар носи на гръб през река изгубени в планината деца

Снощи, групата от около десетина деца, на възраст от 7 до 10 години, изгубили пътеката за връщане; пожарникар ги пренесъл на гръб през коритото на реката

Полицаи и пожарникари от Септември помогнаха на група от деца и придружителката им, загубили се в планината. Сигнал за случилото се е получен снощи малко след 20.30 часа. Оказало се, че група от 10 деца на възраст между 7 и 10 години заедно с придружителката им решили да се разходят в района около септемврийското село Варвара, където гостуват за лятната ваканция.

Те отишли до местността Равно боре, но на връщане се смрачило, загубили пътеката и се оказали в дере близо до р. Чепинска. Изход от там нямало, трябвало да преминат реката. По това време, обаче реката е пълноводна и нямало как групата да премине от другата страна.

Ръководителката подала сигнал на телефона за спешни повиквания 112. Незабавно бил сформиран екип от служители от противопожарния участък в Септември и полицаи от местното управление. В операцията се включили и началниците на двете звена.

Пристигайки на мястото, екипите преценили подходящ участък за превеждането на децата. Периметърът бил осветен с прожектори и обезопасен с въжета. Един от служителите на местното противопожарно звено  пренесъл на гръб безопасно всичките 10 деца през коритото на реката. Четири часа по-късно всички се прибрали невредими по домовете си.   

Източник: kardjali.bgvesti.net

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини