За купа "Тренера"-над 100 състезатели по ориентиране днес играят в памет на Георги Захариев

Състезанието по ориентиране за купа „Тренера“ е посветено на треньора- легенда в ориентирането и създател на смолянската школа по ориентиране Георги Захариев Иванов. След смъртта му преди повече от година, спортният клуб с дългогодишни традиции и десетки победи се разпадна. Днес ще бъде първият старт на надпреварата в негова памет.

Надпреварата по ориентиране ще стартира днес в 14 часа край Смолянските езера. Ще участват неговите възпитаници, интерес да участват са проявили и деца, които посещават през лятото Обединения детски комплекс в Смолян, като  за тях е направен специален маршрут извън състезателната част. В надпреварата ще участват около 100 състезатели от цялата страна, награждаването на победителите ще бъде днес от 16ч.

Спортен клуб по ориентиране „Карлък“ се възражда, 12  са картотекираните състезатели към момента, а  през септември ще се приемат начинаещи. Новият треньор на възстановения клуб по ориентиране ще бъде з.м.с. Игнат Орлов. Това са възпитаници на треньора Георги Захариев, които се върнаха в смолянския клуб, за да се продължи спортната му дейност.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини