34-годишен се връща в затвора след само три дни на свобода

Само три дни след излизането си от затвора 34-годишният Искрен М. извършил кражба и отново попада зад решетките. По искане на Районна прокуратура-Смолян съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на собственика им, без неговото съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на повторност и не представлява маловажен случай – престъпление по чл.195 ал.1 т.7 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.28 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 24 август 2017 г. в гр. Смолян, обвиняемият Искрен М. влязъл в цех за приготвяне на закуски и забелязал, че на плота на витрината имало оставени 270 лева. Докато служителката на фирмата била в задната част на помещението, той взел парите и избягал. Няколко часа по-късно служители на МВР го задържали и у него били намерени отнетите пари, като от горепосочената сума успял да похарчи само 5 лева. Разпитан в качеството си на обвиняем, Искрен М. се е признал за виновен и изразява съжаление за постъпката си.

До момента обвиняемият Искрен М. е осъждан два пъти за престъпления против собствеността. Той е излязъл от затвора на 21 август 2017 г. след като изтърпял наказание „лишаване от свобода“.

Определението на Районен съд-Смолян може да се обжалва пред Окръжен съд-Смолян.  
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини