Главният секретар на МВР: Има съответните грешки (видео)

Има съответните грешки, правим проверка – в случая става въпрос за липса на бърза комуникация. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов относно скандален случай, при който на пострадали от катастрофа им е написан акт, след като те са били засечени от черен джип и затова катастрофират.

Маринов каза, че ако проверката покаже официално нередности, ще има наказание за полицаите, написали акта.

В момента тече проверка. Така Маринов отговори на друг въпрос - защо се стигна дотам, та посред бял ден мъж разстреля жена си в заведение в столичния квартал „Лагера”. Не може до всяка една ограничителна заповед да има полицай, добави той. 

Според обяснението на Маринов 42-годишната жертва Елена се е обадила, че мъжът ѝ нарушава ограничителната заповед да я доближава, но след това уточнила, че съпругът ѝ се отказал да я тормози за момента. Впоследствие Елена е подала официална жалба, като Маринов каза, че полицията не е неглижирала случая. Той не отрече, че жалбата е разпределена чак в 18:00 часа, но отрече, че полицията е почнала да работи чак на следващия ден.

Маринов призна и, че има пропуск по отношение на незаконния пистолет, с който Венцеслав Василев застреля Елена. Има пропуск от страна на служител, който е трябвало да осъществи контрол и служебно да прибере пистолета, с половин уста каза Маринов. Припомняме, че Венцеслав е имал оръжието е без разрешително в продължение на 9 години. Разпоредих проверка за такива случаи след убийството на Елена, добави главният секретар на МВР.

Не можем да говорим много в случай със заложник, защото от непремерени наши действия може да навредим на живота му. Това заяви Маринов по случая с отвлечения Адриан Златков – син на собственика на автокъща „Софавто” Тони Златков.

По думите на Маринов няма данни някой да е направил контакт с близките на изчезналия млад мъж. Главният секретар не даде нови подробности по случая. Той уточни, че бащата на Андриан е подал вчера (30 август) сигнал, че е намерил колата на сина си паркирана странно, с отворени врати.

Надяваме се да е жив, добави Маринов пред Нова телевизия. И каза, че след оглед на мястото и от МВР са категорични, че колата е паркирана странно и най-вероятната версия е отвличане.

Маринов отрече да има връзка с факта, че колата на Адриан е намерена до къщата на един от известните автокрадци – Ярослав Димитров-Яро. Яро беше пуснат предсрочно в началото на седмицата. Полицай номер едно потвърди и, че в бизнеса на бащата на Адриан има доста конфликти. Значителен брой хора дължат пари на Тони Златков, стана ясно от думите на Маринов, но нямало данни някой от тези хора да дължи много голяма сума. Главният секретар на МВР уточни изрично, че няма обвинени за палеж, извършен в началото на април в автокъща „Софавто” на столичния бул. „Г.М. Димитров”. За този палеж беше задържан Никифор Кондев, но срещу него не беше повдигнато обвинение. Той беше заподозрян, защото е взел на лизинг изкопни машини от „Софавто”, но не го е обслужил навреме и Тони Златков е потърсил правата си по съдебен път.

Смятам, че към момента България е стабилна държава, подчерта Маринов в отговор на въпрос дали евентуалното отвличане на Адриан Златков няма да разклати управлението.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини