Повишен интерес на студенти да учат за данъчни и митничари

Изображение 1 от 4

    Повишен интерес сред студентите към магистърската програма „Данъчен и митнически контрол“ регистрират във филиала на Варненския свободен университет в Смолян. Записаните за тази учебни година вече са 106, обявиха на пресконференция днес от ръководството на университета.

    Първият випуск от 87 студенти в тази магистърска програма е факт и той положи една стабилна основа, която изгражда стойностен професионален капацитет и експертен опит, коментираха още от там. Продължителността на програмата е 2,3 или 4 семестъра. А целта на обучението е да се подготвят качествени кадри, задоволяващи повишените изисквания на пазара на труда в областта на данъчния и митническия контрол чрез добре структуриран и съдържателен учебен план, качествено обучение, осигуреност с ресурси и непрекъсната връзка с експерти от практиката.

    Официалният старт на магистърската програма „Данъчен и митнически контрол“ за учебната 2017/2018 г. ще бъде даден утре от 9 часа във Филиал Смолян на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Това ще стане в присъствието на президента на ВСУ – проф. д.ик.н. Анна Недялкова и декана на Юридическия факултет – проф. д-р Петър Христов. Доказателство за значението на магистърската програма „Данъчен и митнически контрол“ и приноса й за устойчивото развитие на това направление в региона е подкрепата на директора на Агенция „Митници“ Георги Костов и главния секретар на Агенцията Цветан Мадански, които ще присъстват на събитието. Ще го уважат още областният управител Недялко Славов и кметът на Смолян Николай Мелемов.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини