Цветан Цветанов: Румен Радев се държи като нов севернокорейски лидер

Поредният системен опит на Президента да неглижира и да противопоставя институциите и да не зачита различните мнения, които излизат в публичното пространство. Така Цветан Цветанов коментира от Хасково изказването на държавния глава Румен Радев днес. В него той посочи, че решението и за самолетите, и за цялостната модернизация на въоръжените сили, е в ръцете на премиера. Негова е и отговорността. Президентът хвърли и ръкавица на Борисов, като го обвини, че или губи контрол над партията си или я насърчава в битка срещу него с думите: Аз очаквах премиерът да озапти бек вокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Води се битка, макар че не смеят официално да я обявят. Но считайте, че щом като я търсят – ще я получат.

„Може би президента е прочел глава 4 от Конституцията, член 100 ал. 5-та, че може да обявява военно положение и да обявява война. Но искам да му кажа, че в тази алинея е записано и, че това става след решение на българския парламент. “, коментира шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че по-важно е Радев да се запознае и с чл.92 от Конституцията, където е посочено, че президентът олицетворява обединението на нацията. „Ако смятаме, че ще имаме севернокорейски нов лидер, който ще се нарича Румен Радев, аз не бих искал българският президент да бъде олицетворение на противопоставянето и разделението на нацията. ПП ГЕРБ и ПГ на ГЕРБ, която представлява над 1 млн. 160 хил. гласа и аз смятам, че това са доста хора, които трябва да бъдат уважени, така както ние уважаваме президентската институция “, добави Цветанов. Тъй като направи изявлението си в Хасково, Цветанов припомни на президента, като човек, излязъл от този край, че благодарение на усилията на ГЕРБ само за Хасковска община са влезли 140 млн. лева.

„Провокацията, която има от страна на президента, за да търси този челен сблъсък и да говори с военни термини, смятам че е недопустима“, добави още Цветанов и добави: Нито президентът на страната, нито министър-председателят на България могат да се отнасят с неуважение към Българския парламент, а днешното поведение на президента, за да прехвърли отговорността към премиера Борисов не му прави чест.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Г-н Георги Иванов e най-добрият кмет на гр ХАСКОВО..............
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    15 -4
    20:49, 2 окт 2017
    Най-ми е кеф ,че няма да гледам мазната мутра на Консулов и заспалата физиономия на Милена!
    • Ii
      iiiiiii
      5 -10
      21:15, 2 окт 2017
      представям си каква е твоята физиономия на 5 масти... Виж коментара
  • 3
    По
    Порчо
    15 -8
    21:10, 2 окт 2017
    Ама вие да не очаквате някакъв даскал по физическо да каже нещо умно и вярно! Та той натопи тъст си бе, хора!
  • 4
    За
    запознат
    1 -2
    13:32, 3 окт 2017
    Какво може да се очаква от един военнен само да говори за война и битки това не е президент които ще е коректив на народа а е човек властен и манипулиран .Престоят ни доста проблеми всичко се гледа и следи Борисов с всичките си кусури никогащ няма да каже такива слова
Последни новини