13 °C

С шествие КНСБ напомнят за по-високи заплати

КНСБ организира на 27 октомври митинг-шествие пред Министерски съвет и Асоциацията на индустриалния капитал в България. Към този момент участие са заявили около 6 000 души, членове на синдиката от различни сфери на дейност. От организацията очакват броят на протестиращите до края на месеца да се увеличи, съобщи news.bg.

Основна цел на митинга ще бъде да се напомни на правителството за исканията на конфедерацията - от 10 до 15% увеличение на трудовите възнаграждения.

"Ако имаме 40% от производителността на германския работник, то искаме и 40% от техния доход", заяви на пресконференция в централата на синдиката президентът Пламен Димитров. С репликата той отговори на постоянните обяснения от страна на работодателите, че заплащането в България е по-ниско, тъй като производителността на труда е значително по-ниска в сравнение с останалите европейски страни.

На някой "кресчендото" е толкова високо, че две години се занимаваме с увеличаването на заплатите, коментира Димитров, явно имайки предвид изказванията на Васил Велев от последните дни.

Пламен Димитров подчерта, че синдикатите нямат намерение да свалят правителството и изключително много държат протестът им да не получи партийно или политическо оцветяване.

Борим се за увеличаване на заплатите в реалния сектор, заяви Пламен Димитров. Президентът на КНСБ допълни, че синдикатите имат и по-широки цели, включително и подкрепа на недоволството на научните работници от ниското им заплащане, на медицинските сестри и лаборантите, където също така не достигат и хора. От синдиката очакват към исканията им да се присъединят и предприятия.

От КНСБ се противопоставиха и на намаляването на болничните с 50%, което се представя като мярка срещу фалшивите болнични листове. Те не са повод за отнемане на права. Ако трябва и джипита да влязат в затвора, категоричен бе Пламен Димитров, според когото това не може да се преглътне.

Димитров заяви и че при срещата тази сутрин с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов са представили 30 страници предложения за промяна в кодекса на труда, заплащането и реализирането на Бюджета.


Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
18.09.2019
Последни новини