Никола Чанев постави проблема за околовръстния път пред колеги областни управители

В залата на Областната администрация в Кърджали се провежда заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район/ЮЦР/.  То беше отрито от областния управител на Кърджали Никола Чанев, председател на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район за периода 1 юли – 31 декември 2017 г.  Заседанието започна с представяне и обсъждане на резултатите от извършената междинна оценка на Регионалния план за развитие на Южен централен район 2014 – 2020 г. След това областният управител на Кърджали Никола Чанев ще представи актуалния проблем за област Кърджали: „Проект „Път I-5 Обходен път на град Кърджали” – подкрепа за осигуряване на средства за строителството на обекта. Ще направи предложени за решение.

В дневния ред е включено още приемане на проект на Годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район през 2018 г. За това ще докладва Юлиян Моллов, секретар на Регионалния съвет.

В заседанието участва заместник-министърът на  културата Румен Димитров и представители на различни министерства. Тук са областни и заместник областни управители, кметове на общини и представители на институции и работодателски организация, влизащи в Южен централен район.

Валери Ковачев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини