Два църковни хора пяха на празничната литургия днес в Смолян

Божествената св. Литургия  на Антоновден /17 януари/ отслужи в параклиса „Покров Богородичен“ иконом Запрян Шиков – секретар на Архиерейското наместничество и енорийски свещеник в храм „Св. Неделя“ .

Днес в служението за Свети Антоний участваха певци от двете смолянски църкви „Св. Неделя“ и „Св. Дух“ под диригентството на архиерейския наместник архимандрит Висарион.

По време на Литургията отец Запрян освети Божиите дарове за св. Причастие, а в края на служението раздаде на миряните нафора. В обръщението си към присъстващите в храма, сред които и именници, той припомни впечатляващото житие на св. Антоний /251-356/, обявен от Църквата  за велик пустиннослужител.

Богомолците в храма  бяха поздравени от архиерейския наместник архимандрит Висарион: „Да ви е честит този ден, в който имахме великата Божия милост и общение със Светия Дух!“ Той поздрави лично именниците и на всички пожела благословен ден.

Утре на Атанасовден архимандрит Висарион ще възглави в 9,30 часа светата Литургия за храмовия празник на църквата „Св. Атанасий“ в Чепеларе.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини