Виолина Кочева и Янко Желев баскетболисти №1 в България за 2017-а

    Доскорошната състезателка на баскетболен клуб „Хасково 2012” Виолина Кочева е най-добрата българска баскетболистка за 2017 г. Тя беше наградена на церемония в столичен хотел. 175-сантиметровата пловдивчанка получи най-много гласове в анкетата на Българската федерация по баскетбол. Наградата й връчи легендата на българския баскетбол Петкана Макавеева.

    През миналия състезателен сезон Виолина Кочева стана шампион на България заедно с бившия си тим „Хасково 2012". С бялата фланелка на отбора тя спечели и турнира за Купата на България, в който се представи много силно и бе избрана за MVP в надпреварата. Заради доброто си представяне, баскетболистката попадна и в женския национален отбор на България. Тя бе класирана на 6-та позиция в анкетата за Спортист на година на община Хасково за 2017 г.

    След като се раздели с "Хасково 2012", Виолина Кочева премина в редиците на „Берое" Стара Загора.

    На церемонията бяха връчени и награди за най-добрите в БГО Софтуерна Аматьорска лига за 2017 г. Призът за най-добър баскетболист в БГО Софтуер Юг заслужи Янко Желев от баскетболен клуб “Хасково”. През миналата година хасковлии се окичиха с бронзовите медали в първенството.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини