Американски професионален баскетболист ще проведе уъркшоп за ученици в Кърджали

За първи път спортът се включва в програмата на Месеца на Америка в Кърджали. Във физкултурния салон на СУ „П. Р. Славейков“ в 15 часа днес – 2 февруари, Джими Хънт, професионален баскетболист и създател на Баскетболна лаборатория за обучение на млади играчи, ще проведе уъркшоп. В демонстрацията ще участват момичетата от баскетболен клуб „Орфей“ и момчетата от Езиковата гимназия „Христо Ботев“.

Джими Лий Хънт е роден на 14. 09. 1982 г. в Ютика, Ню Йорк.

Девети най-добър реализатор за всички времена на Франклин Пиърс Колидж, САЩ. Бивш член на HarlemGlobeTrotter (2004, 2005).

Състезавал се е за отбори в Словения, Италия, Германия, България, Чехия. Най-добър реализатор и подавач на Словения за 2006 г. Най-полезен играч /MVP/ на първенството в Словения за сезон 2006–2007 г. Участник в осем Мача на звездите, шест пъти е финалист в конкурс по забивки.

В продължение на девет години Джими е треньор в колежански баскетболни кампове за деца и подрастващи в САЩ. Изготвя персонални тренировъчни сесии за подготовка на кандидатстващи в американски колежи. Участник в NBA камп на AtlantaHawks.

През  2017 година създава Basketball LAB – Баскетболна лаборатория за индивидуално обучение на деца и ученици.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини