БСП в Кърджали изригна срещу Ердоган и смирението на правителството ни

В своя позиция до медиите Изпълнителното Бюро на ОбС на БСП изригна срещу домогванията на турския президент Реджеп Таип Ердоган и смирената позиция на българското правителство.Публикуваме позицията дословно:

Позиция на ИБ на БСП - Кърджали

Като жители на гр. Кърджали изразяваме категорично несъгласие с думите на президента на Р Турция Реджеб Ердоган, че „Кърджали е част от духовните граници на Турция“.

За нас внушението, което се прави, е насочено към сърцата и умовете на нашите съграждани от турски произход с единствената цел да се прокара дълбока разделителна линия помежду ни! Припомняме, че това не е първият случай, когато президентът на Турция отправя такива послания!Настояваме за много по-категорична позиция на българската държава относно ясно изразената провокация!

 Кърджали е България! Този регион и географски, и духовно принадлежи на Република България. Нещо повече, за нас е българската духовна столица на Източните Родопи!

Точно този тип послания за пореден път ни дават основание да кажем, че Турция с това управление няма място в Обединена Европа, където толерантността и зачитането на териториалната цялост и човешките права са основни принципи и ценности!

ИБ на ОбС на БСП-Кърджали



 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини