BMW X5 Security Plus - най-устойчивият сериен автомобил

Когато става дума за бронирани автомобили, то може да се каже, че е имало доста интерпретации – от Rolls Royce до удължени версии на Bentley и т.н. Най-новият брониран модел, който ще се появи по улиците, обаче е доста по-земния и обикновен BMW X5. Наречен X5 Security Plus, новият модел е базиран на предишния E70 BMW X5 Security, но сега вече отговаря на изискванията за устойчивост на куршуми Class 6 (предишната версия отговаряше само на Class 4).

Това означава, че моделът може да издържа не само на огън от пистолет 44 Magnum, но също така и от автомат АК-47. Това от своя страна прави новия X5 Security Plus първият сериен автомобил, който предоставя подобно ниво на защита.

Ключови елементи в конструирането на модела са изключително здрави материали и стомана, устойчива на балистична атака, както и 22-милиметрово плътно бронирано стъкло. Други обезопасяващи техники включват и системата за интерком, както и системата за наблюдение посредством камери. Основната клетка за пасажерите е създадена, така че да ги защитава от серия видове нападения, включително и опити за грабеж, отвличане на човек или отвличане на автомобила. Така тя може да издържи дори на ударната сила на малка експлозия.

X5 Security е конструиран изцяло от BMW и се предлага директно от търговските представителства на компанията. Автомобилът е запазил своя динамичен характер, като двигателят и шасито са модифицирани в унисон с нарасналата маса на колата.

Така мощността идва от 4.8-литров V8 двигател с мощност от 355 к.с., както и въртящ момент от 475 Нм (при само 3 400 об/мин). С добавената маса на всички подсилващи компоненти, новият Х5 Security Plus ще ускорява до 100 км/ч за 8.2 секунди. Максималната скорост пък е електронно ограничена на 180 км/ч.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини