За седмицата на гората връчиха отличия на лесничеи и горски инспектори

Изображение 1 от 4

    Инж. Ботьо Арабаджиев връчи днес приза „Лесовъд на годината за област Смолян“ на инж. Веселин Найденов – лесничей от ДГС-Златоград. Отличието е за изключителни заслуги на национално ниво, положените огромни усилия през изминалата година за опазването на българската гора. Като негов подгласник за лесовъд на годината беше отличен инж. Неделчо Недев – заместник-директор на ДГС-Славейно.

    Инж. Венцислав Фурлански връчи приз за „Най-добър служител по контрола на дейностите по опазване в горските територии“ на Анастас Парев – главен специалист „Горски инспектор“.

    Тази година Седмицата на гората е под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. Това е част от мисията децата да бъдат запознати с важността на гората за екологичния баланс на планетата, за чистотата на въздуха, водата, да бъдат възпитавани в дух на обич, грижа и ангажираност към опазването и обновяването на горските фондове.

    В тази връзка, през изминалия месец ЮЦДП-Смолян проведе конкурс за детска рисунка „Гората на България – част от европейското природно наследство“. Днес бяха наградени победителите и поощрени всички деца, взели участие в конкурса.

    По традиция и тази година от ЮЦДП-Смолян предоставиха възможност на всички желаещи граждани да засадят дърво, като раздадоха безплатно хиляди фиданки от бял и черен бор, смърч и липа.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини