Смолянската болница се сдоби с оборудване за недоносени бебета

Акция „Жълти стотинки“ осигури оборудване за Неонатологично отделение в МБАЛ – Смолян

Неонатологично отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ вече ще има нова апаратура, благодарение на инициативата „Жълти стотинки“, съобщи координаторът за Смолян Цонка Пеевска.

В продължение на една година ученици от Смолян и връстниците им от цялата страна, както и фирми-дарители от града, спестяваха и предаваха най-дребните си монети - от 1, 2 и 5 стотинки. Акция „Жълти стотинки“ ще дари оборудване на отделението, в коет осе грижат за най-крехките пациенти.

През юбилейната десета година събраните средства са 53 191,75 лв. С тези пари е поръчано оборудването, от което имат нужда болниците в четирите града – избрани за столици за 2017 г. Това са здравните заведения в Смолян, Благоевград, Ловеч и Карлово.

Дарението ще бъде връчено на официална церемония в Неонатологично отделение следващата седмица, каза началникът на отделението д-р Хризантема Георгиева.

За МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД са закупени лампа за неонатална фототерапия, покривала за кувьоз, пулсоксиметър за новородени, инфузионни помпи, термолегло за новородени, гнездо за новородено за кувьоз, балон за обдишване на новородени и недоносени деца и аспирационна помпа.

Инициативната да бъде включена болницата в Смолян е на семейство Митови. За първи път миналата година акцията се организира по-мащабно в областния град. Партньори по инициативата са НЧ „Балкански Просветител 1871” гр. Смолян, Пенсионерски клуб „Родопи” и IІ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини