Откриха цигари в гуми и тютюн във вкопан сандък

Изображение 1 от 3

    Все по интересни стават случаите при откриването на нелегални акцизни стоки. Заради затегнатия контрол и контрабандистите стават все по изобретателни.

    При последните случаи, за които разказаха от Митниците хиляди цигари бяха открити във вътрешостта на гума на камион, а незаконен тютюн -в сандък, вкопан в двора, като да запази истинско имане.

    Контрабандните 1080 кутии папироси са задържани на граничния контролен пенкт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил при влизането му в страната от Турция. Превозното средство е спряно за оглед половин час след полунощ на 25 април. Шофьорът му -турски гражданин представил редовни документи за превозваната стока и заявил пред българските митнически власти, че няма нищо за деклариране. Камионът обаче е насочен към рентгеновата апаратура. Съмнителна плътност в две от гумите на полуремаркето предизвикала щателната физическа проверка. Митническите служители открили, че гумите са използвани за укритие на 21 600 къса цигари. На шофьора е съставен акт за митническо нарушение.

    От началото на месец април до момента митническите служители на МП Капитан Андреево за задържали близо 14 000 кутии цигари.

    Изобретателен търговец на нелегален нарязан тютюн пък организирал тайник за съхранение на стоката си във вкопан в земята дървен сандък. Импровизираното нелегално депо се намирало насред оживения "Руски пазар" в Пловдив. Това разкри екип на Митническа мобилна група по време на проверка за нерегламентирано съхранение и разпространение на акцизни стоки, извършена на 24 април.

    Митническите служители забелязали, че млад мъж отключва катинара на капак на вкопан в земята дървен сандък. От него той извадил черен найлонов плик. При проверката се оказало, че пакетът съдържа половин килограм кафява нарязана листна маса с мирис на тютюн. От укритието митническите служители извадили 46 найлонови плика с общо тегло 28,5 килограма. Цялото количество е без български акцизен бандерол и без документи за произход.

    За случая е уведомен разследващ митнически инспектор в Митница Пловдив. Тютюнът е задържан. Образувано е досъдебно производство.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини