Слагат енергоспестяващи лампи в Пампорово

Изображение 1 от 3

    Първа копка за ново осветление беше направена днес в Пампорово по проект за енергоспестяващо улично осветление по пътя към творчески дом „Пампорово – БНТ“ и хотел „Евридика“, с възложител Община Чепеларе.

    Така се даде старта на строителната линия за изпълнение на проекта, чийто срок за изпълнение е 58 календарни дни, а финансирането е от „Национален доверителен фонд“.

    Предвидена е реконструкция на съществуващо трасе- ще се подмянят стълбове и осветителни тела. Процедурата започна през юли 2016 година с подаване на първото заявление за интерес към проекта, година по-късно се кандидатства по него. На 27.2.2018 година е реализирана и трета фаза от проекта за подмяна на уличното осветление в Пампорово с подписване на договора. На старта на строителството гости бяха кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова, заместникът й Пантелей Мемцов. Строителният надзор ще се извършва от „Архстрой консулт“ ООД , а изпълнител на поректа е „Адванс Строй“ ЕООД .

    „Политиката на фонда е съсредоточена в това, средствата да се използват качествено, тъй като са публични“, каза представителят на „Национален доверителен екофонд“ Галина Велева, а в заключение кметът заяви, че се надява и за в бъдеще да работят съвместно по реализация на мащабни проекти.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини