Samsung представиха официално 4К дисплей с виртуална реалност и плътност от 1200ppi

Samsung работят над ново поколение AMOLED дисплеи, оптимизирани специално за джаджите с виртуална реалност. Компанията използва изложението SID 2018, за да покаже един от най-добрите панели, които са създавали досега. Въпросният панел е с големина от 2.43 инча и поддържа 4K рeзолюция от 3840х2160 пиксела при впечатляващата плътност на пикселите от 1200ppi. Масовото навлизане на пазара зависи от времето необходимо на Samsung, за да отстранят техническите проблеми и оптимизират цената. 

Определено можем да кажем, че това е един от най-впечатляващите дисплеи, които поддържат виртуална реалност в индустрията досега. Samsung използваха събитието да представят още два  панела, чиито размери са 3.5 и 3.2 инча, а резолюцията съответно 1600х1440 пиксела и 1824х1824 пиксела, информира SamMobile. Tова също са доста високи стойности за сегмента на VR устройствата, тъй като плътността им достига до съответно 616ppi и 806ppi, което е доста добро постижение и превъзхожда конкурентните продукти.

Идеята е трите дисплея да могат да се използват без необходимостта на допълнителен смартфон и да оперират самостоятелно без кабели. Тази функционалност и високата разделителна способност се очертвата като най-добрите характеристики на новите VR дисплеи на Samsung. Компанията ще бъде изправена в конкуренция с другия корейския гигант LG, които заедно с Google разработват ново поколение екрани с виртуална реалност.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини