Готвят второ издание на Фестивал на родопския кристал в Мадан

Стартира проект «Изкуството – мост между различията"- 2 , предстои и второ издание на Фестивала на Родопския кристал

 12 младежи от Македония, Турция, Испания и Гърция ще пристигнат отново в Мадан за доброволческа служба, и два месеца ще живеят и работят в миньорския град, като активно ще подпомагат организацията на второто издание на Фестивала на Родопския кристал, който се проведе за пръв път през август 2017г. Идеята за младежки обмен е реализирана за пръв път през миналата година от Сдружение „Деца със специални потребности“ с първия проект «Изкуството – мост между различията”.

И тази година гостите от партньорските държави, както и младите хора със специални потребности от родопския град, ще участват в подготовката за втория фестивал на „Родопския кристал”. Ще бъдат поканени колекционери от страната и чужбина да изложат своите колекции на празника на града. Паралелно с това младежите доброволци ще рисуват и моделират с кристали, а произведенията им ще бъдат подредени в изложба, част от Фестивала.

Участници в големия младежки екип ще бъдат както гостите от чужбина, така и доброволци със специални нужди, членове на сдруженията, ученици, деца от Центъра за социална рехабилитация в Мадан и всички желаещи да се включат ва дейностите по проекта. Ще се подготви и презентация на тема "Предприемачество за хора със специални нужди", която ще бъде разпространена в партньорските държави и в общността.

В организирането на фестивала ще се включат и представители на читалище "Иван Вазов“, ще има междукултурни вечери, посещение на културни и исторически обекти, интерактивни игри и др. От Сдружението „Деца със специални потребности“ благодярат на читалището за подкрепата и споделената съвместна работа.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини