Огромен наплив за астрономическата школа за деца, Планетариумът предсрочно спря записванията

Изображение 1 от 2

    Поради огромния интерес към петата по ред лятна лагер-школа за начинаещи астрономи-любители, Планетариумът в Смолян предсрочно спря записването на желаещите. Началото на школата е от 23 юли, а записването трябваше да продължи до 20 юли. Днес обаче от звездната институция в Смолян обявиха, че то спира по-рано, тъй като вече има повече от 60 желаещи деца и младежи, които са се записали за участие.

    „Приятели на астрономията, със съжаление трябва да Ви информираме, че спираме записването за летния курс по астрономия за деца. Поради изключително големия интерес към проявата, за което Ви благодарим, към момента има записани повече от 60 деца, а това многогкратно надхвърля допустимата бройка за ефективна работа.“, съобщиха от Планетариума.

    В продължение на седмица децата ще имат възможност да гледат програми в звездната зала, да се научат да се ориентират по звездите и да работят със звездна карта, да наблюдават с телескопи. В края на седмичната школа, при ясно време, ще те могат да наблюдават пълното лунно затъмнение - второ за годината, но за разлика от първото, този път то ще е видимо и от нашата страна. 
    От Планетариума допълват, че в бъдеще ще имат и други подобни инициативи, за да могат и други млади любители на небесните явления да се включат в заниманията, а до тогава остават възможностите за посещение на програмите в звездната зала в редовните часове.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини