Родопско село събра 8 хил.лева, за да си има асфалтирана улица

Изображение 1 от 3

    Освен с гайди, хора и чевермета, с нов вътрешен водопровод и уличен асфалт, отбелязаха тази година в Проглед традиционния празник на чепеларското село, който се чества всяка година през юли със събор и родова среща. За него прогледчани се събират на поляните в местността Тузлата, но този път имаха повод да се поздравят в центъра на селото, защото имат нова улица с асфалт. За нея хората не са чакали само от държава и община, дарили са 8 хиляди лева собствени средства, за да се извърши ремонта.

    Вчера след водосвета кметът на Община Чепеларе – Славка Чакърова и кметът на селото Марио Куцинов срязаха лентата на новата придобивка, а за здраве гостите вкусиха от домашната питка с мед и сол.

    Жителите на селото, собствениците на вили и семейни хотелчета, както и почитателите на красивото туристическо село са особено доволни, тай като новият водопровод ще реши проблема с водоснабдяването. Тук още помнят как преди две години живяха 4 месеца на сухо, а водата идваше с водоноски, осигурени от общината. С около 223 хил.лв. мналата година изцяло е сменен 1.2 км. вътрешен водопровод, напраен е ремонт на улицата- 1300 метра.

    Местните хора се надяват, че скоро ще зопачне работа и по изграждане на довеждащ водопровод и водоем, за които от Общинския съвет на Чепеларе са гласувани средства около 550 хил.лв. Жителите на село Проглед имат пълно основание да очакват всичко това да се случи реално, тъй като те не останаха безучастни към ремонтните дейности и с грижа за родното си място подпомогнаха подновяването на пътната инфраструктура с 8 хиляди лева собствени средства, с които се включиха в асфалтирането на улицата, коментира кметът на Общината.

    „Тази съвместна дейност е в името на общото благо на населението, разрастването на селото и увеличаване на туристите“, каза кметът на Общината Славка Чакърова и благодари на прогледчани за тяхното съдействие.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Сл
      Славка Пеевска
      1 -6
      10:08, 29 юли 2018
      Ало това е улица на която живеят 3 бабици и се зар... Виж коментара
    • 2
      Ел
      Елка Тревненска
      0 0
      22:40, 2 апр 2019
      И бабите сме хора.... а хората са събирали и собствени средства. Живеят там постоянно, плащат данъци и трябва да имат всички удобства. А ако всеки турист на Скалните мостове остави по някой лев дарение, може да се подобри и там, щом са стотици и хиляди.

    Видеа по темата

    Последни новини