Слагат "байпас" на изровения от ново свлачище водопровод край Тикале

    Днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, заедно с областния управител Недялко Славов и заместник-областния управител Владимир Гърбелов, инспектира свлачището по пътя за с. Забърдо и срутището в района на с. Тикале, което възпрепятства движението по път ІІ-86 Смолян - Мадан.

    „Алпинисти монтират анкери, за да бъдат поставени високоякостни мрежи, които да предотвратят срутването на скална маса по пътя Смолян – Мадан в района на с. Тикале. След това ще пристъпим към мерки за трайно укрепване. Целта ни е движението да бъде пуснато до 15 септември.” Зам.-министър Йовев каза още, че се изготвя задание за провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши трайно укрепване на опасния участък. Временното укрепване с обезопасителни мрежи ще струва малко над 1 млн. лв.

    Свлачището е засегнало водопровода, но няма да се допусне прекъсване на водоснабдяването до населените места, каза заместник-управителят на ВиК – Смолян инж. Костадин Тотев .

    Подготвя се превключване, което ще бъде в рамките на един час и хората няма да бъдат засегнати. Предприети са действия за изместване на трасето на водопровода чрез байпас. В момента се правят заготовките и след монтиране, в рамките на утрешния ден водоснабдяването ще бъде преместено от едното трасе в другото. „Хората няма да усетят проблем с водата, докато изместваме водопровода, защото във водоемите на селата има достатъчно количество вода", категоричен бе той.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини