На 8 август Смолян се прощава с големия певец Младен Койнаров

На 8 август 2018г приятели, колеги, близки и роднини, както и всички гсмолянчани ще си вземат последно сбогом с големия родопски певец младен Койнаров. Поклонението ще се състои от 11.00ч. до 13.00ч. във фоайето на читалище "Кирил Маджаров-1866“ в кв. „Устово“ в Смолян. Погребението ще бъде от 13.00 ч. в гробищен парк в кв.“Устово“.

Големият повец на Родопите си отиде от този свят на 6 август 2018г. на 73 годишна възраст. Работил е повече от 40 години във фолклорен ансамбъл "Родопа", издирвал сам песните от репертоара си, а изпълненията му са в съпровод от най-известните гайдари на Родопите. Гласът на Младен Койнаров звучи в песните от филма "Време  разделно", а името и изпълненията му ще останат символ на автентичен фолклор и път на творец, посветил изцяло живота си на народната музика.

Човек с невероятен глас, голямо сърце и широка душа, Младен Койнаров е основател и ръководител на Школата по народно пеене "Китка виена", в която предаде уменията и обичта си към народната песен и на малките си възпитаници.

ДЪЛБОК ПОКЛОН!

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини