Дечица от Елховец готвиха за кулинарен базар, с парите отидоха на екскурзия

    Малчуганите от лятната занималня, организирана от НЧ „Звезда 1950“ в рудоземското село Елховец, показаха как със собствен труд могат да отидат на екскурзия. Преди месец те започнаха инициативата „Сготви-продай-родния си край опознай!“. Идеята беше да готвят и продават вкусни ястия на хората в селото, а със събраните парите от продажбата, да отидат на екскурзия до Триградското ждрело и пещерата „Дяволското гърло“.

    Всеки петък, в продължение на месец, децата в групата бяха майстор – готвачи на различни ястия, които след това местните жители купуваха от импровизирания вкусен базар.

    Кулинарното приключение приключи на 5 август, а хората в Елховец подкрепяха малките ентусиасти в инициативата, която освен парички за екскурзия, цели и да учи децата на труд, и на любов към родния край. Освен кулинарните занимания, през лятото малчуганите творят, рисуват и четат книжки, благодарение на организацията в читалището.

    Днес те обявиха и успешен финал на лятната занималня и инициативата „Сготви – продай – родният край опознай“, след като събраха от нея 160 лв. и посетиха две от най-красивите пещери в Родопите – „Дяволското гърло“ и „Ягодинската пещера“.
    Ръководството на читалището благодари на децата и техните родители, които ги подкрепиха, както и на хората, които си купиха от вкусните творения на малчуганите.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини