Смолян изпрати Младен Койнаров, певецът събрал и изпял над 350 родопски песни

Изображение 1 от 5

  Стотици граждани от Смолян и Родопа планина, колеги, приятели, роднини от родното му село Оряховец   и  др. места днес пристъпиха прага на народно читалище „Кирил Маджаров“ в Устово, за да се простят с големия родопски певец Младен Койнаров.

  Там той създаде Детска школа за народно пеене „Китка виена“ след като  бе пенсиониран  от Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Родопа“ - Смолян, където беше солист 40 години .

  На поклонението  с венци и цветя дойдоха  кметът  Николай Мелемов  и ръководният екип на общината, зам.-областните управители Адриан Петров и Владимир Гърбелов, представители на община Баните, ансамбъл „Родопа“, Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка, читалищни дейци от града и др.

  Хората дойдоха да кажат не „сбогом“, а че ще го помнят като самороден талант, като щедър човек и тих колега, като прилежен събирач на над 350 родопски народни песни от едно време. Като любим изпълнител на родопските народни песни и умел педагог на млади дарования.  Дойдоха да изкажат съболезнования на първата му подкрепа във всичко – съпругата Роза, на дъщеря му Фанка, също талантлива народна певица, на сина Венелин и снахата Веселка, на внучките на големия певец.

  Въпреки че неговият земен път приключи, Младен Койнаров ще продължава да живее в сърцата на своите близки, ученици и всички родопчани, неговите песни ще звънтят вечно, определя  в съболезнователния адрес областният управител Недялко Славов. Преди да потегли траурното шествие  към гробищния парк в Устово слово произнесе секретарят Диляна Пачеджиева от името на читалищното ръководство, читалищните работници и самодейци, в което посочи, че благодарение на упорития труд на Койнаров и неговите талантливи деца-изпълнители колекцията от златни, сребърни и бронзови медали, грамоти и други отличия  от фестивали и конкурси е голяма и стойностна, той лично е удостоен със званието „Маестро“. Неговата школа се е превърнала в място за откриване, развитие и реализация на талантливи деца.

  В гробищния парк в Устово към близките на Младен Койнаров и присъстващите се обърна народният представител  и бивш кмет на Смолян Дора Янкова с  думи  за мъката им и с достойни оценки  за делото на певеца. Всички сведоха глави, паднаха на колене в едноминутно мълчание… В този момент от близкото до гроба му дърво изненадващо запяха птички…

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 01.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
  01 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
  01 юни 2020
  Последни новини