Пожарникари демонстрират техника и опит за професионалния си празник

От 10 до 16 септември традиционно ще се проведе Седмицата на пожарната безопасност. Огнеборците ще честват и професионалния си празник 14 септември. Службите Пожарна безопасност и защита на населението в цялата Смолянска област ще проведат множество мероприятия, свързани с празника. Предвидени са дни на отворените врати, демонстрации, семинари и обучения. Пожарникарите ще влязат в детските градини в Доспат, Рудозем, Мадан, Златоград, Старцево, Чепеларе, за да запознаят децата със своята професия. Обучения по пожарна безопасност ще има за децата в Смолян, Широка лъка, Мадан.

Предвидени са и множество демонстративни занятия, при които гражданите могат да видят как действат пожарникарите в различни ситуации. Традиционно на 13 септември на площад „Свобода” в стария център на Смолян ще има детски празник и демонстрация на пожарна и спасителна техника. Ще се проведе спасителна акция с участие на доброволци от ДФ на Община Смолян и БЧК.

В деня на своя празник - 14 септември, пак по традиция, служители на РД”ПБЗН”- Смолян и РС”ПБЗН”- Смолян ще поднесат цветя пред паметника на загиналите във войните в смолянския квартал Райково.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини