Враг на нагъл министър депутат от Слави

"Шоуто на Слави" е с нови функции от сряда - ще работи и като предизборен щаб, но само за 25-годишната Валерия Петрова, съобщава "24 часа".

Чрез нея Слави Трифонов влиза в политиката косвено, след като той и екипът му я издигнаха за независим мажоритарен кандидат от 3-и избирателен Варненски район.

"Не сме излизали от политиката никога. Сега издигаме мажоритарен кандидат, защото системата, в която парламентът се нарежда не от народа, а от тиквениците в партийните централи, не работи", обясни сценаристът Иво Сиромахов.

Валерия е от Варна и затова се кандидатира от там. Слави не знае кой ще е срещу нея. "И не ни интересува, тъй като не се борим срещу партии, целта ни е тя да влезе", каза Сиромахов.

Шоуто ще организира кампанията й, ще агитира за нея и ще набира доброволци. Само за ден над 300 души са пожелали да се включат - един ще печата афиши, друг ще ги лепи, трети ще събира подписи. На Валерия са й нужни 10 хил. подписа от района, в който се кандидатира.

"Искам да променя нещата, които не ми харесват", обясни девойката защо е приела поканата.

Идеята шоуто да има свой мажоритарен кандидат се ражда след неуспеха на подписката за референдум. Слави и екипът му събраха 70 хил. подписа, чрез които гражданите искаха промяна на избирателната система. Внесоха ги в президентството, парламента и МС, но само Георги Първанов им прати писмо. "Предвидената в закона възможност за избор на 31 мажоритарни кандидати е наистина компромисно решение, надявам се само на първа стъпка, която да се доразвие", пише Първанов на Слави.

"Решихме, че един от тези 31 кандидати може да е и наш", каза Сиромахов.

Избират това да е Валерия, която преди месец им е гостувала в шоуто. Причината е, че тя беше уволнена от Министерството на регионалното развитие, след като направи забележка на министър Асен Гагаузов, че пуши въпреки издадената от него самия заповед срещу цигарите.

"Очевидно тя е от хората, които уважават правилата и биха ги спазвали", решават в шоуто. Според тях Валерия е свестен, почтен и кадърен млад човек, знае няколко езика и наистина ще осмисли думите "народен представител".

Ако бъде избрана за депутат, Валерия пое ангажимент пред Слави и зрителите му да отчита работата си в ефир. "Така ще имаме граждански контрол върху Народното събрание", обясни Сиромахов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини