Празник на Димитровден в църквата в Пещера

На 26 октомври Църквата почита свети великомъченик  Димитрий  Мироточиви, а църквата в смолянското село Пещера, носеща името на светеца, ще празнува. Тя е единственият храм в района и общината, носещ името на светеца и по традиция събира не само родените в селото, но и много гости. Празничната св. Литургия  в храма „Св. Димитър“ от 10 часа ще отслужи председателят на храма отец Георги Атанасов. С него ще пее църковният хор с диригент Юлияна Атанасова.

 За храмовия празник на църквата в с. Пещера има осигурено безплатно пътуване. Автобусът ще тръгне в 9 часа от паркинга пред супера в Горно Райково и ще спира на всяка спирка в града. За празника на Свети Димитър в храма ще има осветен курбан.

      С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай на Димитровден Негово Високопреподобие архимандрит  Висарион ще отслужи от 9 часа света божествената Литургия в катедрален  храм „Св. Димитър“ – град Пещера.

Църковното настоятелство кани всички желаещи на храмовия празник в село Пещера на 26 октомври. Нека заедно да благодарим на св. Димитър за благодеянията му към нашия народ и към всички вярващи!

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини