Поредна вандалщина в центъра на Смолян, записите – предадени на полицията

    Обектът е съвсем нов, още не е предаден на възложителя Община Смолян, но вече е „обезобразен“.

    Пореден вандалски акт възмути смолянчани, а недоволството заля социалните мрежи. За съжаление с това се изчерпва за сега реакцията на гражданите от Смолян към безогледните хулигански прояви върху градската среда и обществено имущество.

    Поредният пример са повредени пейки и цветни алеи, които няколко дни след поставянето им, вече са с повече от неугледен вид. Снимките показват как изглеждат току-що поставените нови пейки на площадното пространство над сградата на РДТ. Пейката е вече със счупена част на облегалката, цветята в алеята са изкоренени, земята изровена, а от саксиите са отскубнати декоративни храсти. Под пейката е пълно с фасове и боклуци. Счупена е стъклената част на лампа до къта за отдих.

    Всички щети са нанесени върху обект, реализиран от община Смолян за облагородяване на градското пространство. Той дори още не е предаден на възложителя от строителната фирма-изпълнител. По тази причина, строителят е предал записите от видео камерата на полицията. Факт е обаче, че нито призивите за опазване на общото имущество, нито поставените видеокамери спират вандалските прояви, които напоследък са почти ежедневие. 

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини