Топъл обяд е осигурен за 485 социално слаби в община Чепеларе

От 3 декември 2018 година 485 потребители на територията на Община Чепеларе ще получават топъл обяд. На 30 ноември т.г.кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова и  Веска Димитрова – Директор на дирекция ФСД в Общината подписаха допълнително споразумение към договор по проект „Осигуряване на топъл обяд – Чепеларе“.
Договорът за осигуряване на топъл обяд е от 2016-та година и е финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, като мярката е в сила до 2020 година.
С подписването на анекса се допълва и надгражда обхвата на действащата Обществена трапезария –Чепеларе, финансирана от МТСП Фонд-СЗ, като с това се осигурява достъпа на по-голям брой хора в неравностойно положение до социалната услуга, допълват от община Чепеларе. Проектът ще обхване 485 потребители от всички населени места на територията на Община Чепеларе, които ще получават топъл обяд за период от 13 месеца /267 работни дни/ считано от 3 декември 2018 година. Потребителите, които ще ползват услугата са одобрени от Дирекция „Социално подпомагане“ – Смолян, след подадени от тях заявления.
СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини