Гладният, апетитните бебета и смелчагата (видео)

Пингвин на Адели спасява група бебета кралски пингвини от хищник. Той се появява уверено малко след като пухкавите сладури се строяват в кръг, за да се изправят срещу един голям буревестник.

Буревестникът не на шега си е наумил да се нахрани с някое от малките и първо хваща едно за врата. Но опитът му не сполучва и той започва да обикаля групата на по- малко от метър от нея. На големия му клюн пингвинчетата противопоставят бебешките си човки, които стърчат във всички посоки от защитната им формация.

Появата на по-дребния, но абсолютно уверен в силите си пингвин на Адели, решава битката в полза на малките. Непременно трябва да видите как той застава между групата и техния нападател.

Ведеото е на BBC и след като видите кратката случка от ледения континент, надяваме се да усвоите този урок от природата. Едни биват атакувани, докато са млади, други са готови да атакуват младите и неуверените и ще изядат все някой от тях, но има и такива на този свят, които въпреки скромния си размер и сили, смело се намесват и не позволяват това да се случи...

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини