Жалба срещу Каракачанов в Комисията за дискриминация заради изказването за ромите

Комисията за защита от дискриминация е получена жалба срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщи БНР.

Поводът за жалбата е изказването на Каракачанов, направено в село Войводиново и свързано със събитията там. Жалбата е изпратена от сдружение "Единство" - Хасково, съобщават от комисията.

"Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа", каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов вчера във връзка с нападението над военнослужещ в село Войводиново.

Днес Каракачанов заяви, че стои зад изказването си.

"А вие как ги наричате? Така ги наричате! И на какво основание вие смятате, че аз ги наричам по някакъв грешен начин - по решение на Светия синод ли, на ООН? Даже ще ви кажа, че много меко реагирах. Опитах се да бъда много дипломатичен и да се съобразявам с това, че съм вицепремиер в правителството, иначе щях да кажа много други неща, защото не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни. Това няма как да се случи и няма да се случва! Аз няма да мълча, докато съм министър на обраната в тази държава. Отидете и вижте момчето на какво са го направили. Той ли е виновникът, или е жертвата, кого да защитавам аз - престъпниците ли?", каза Каракачанов днес пред журналисти след заседанието на Министерския съвет.

Очаква се утре да бъдат премахнати 15 постройки в село Войводиново. Каракачанов поясни, че проверката на пожарната и енергоразпределителното дружество е показала, че тези постройки са непосредствено опасни за обитаване.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    X.
    X.
    16 -1
    17:21, 9 яну 2019
    Кое в изказването на Каракачанов е лъжа ?
  • 2
    Ba
    baxmamamu
    8 -1
    21:20, 9 яну 2019
    Писна ми от разни тъпи педерасти които получават европари за да защитават ******ите
  • 3
    • Ja
      Jack Bauer
      1 0
      23:17, 9 яну 2019
      гаден патладжан
  • 4
    Ат
    Ати
    6 0
    07:03, 10 яну 2019
    Все някой друг им е виновен за наглостта, жестокостта и безчинствата, които вършат. Може и в Страсбург да осъдят България за расова дискриминация и реч на омразата. Явно, да крадат, изнасилват, пребиват и убиват, за тях не е достатъчен повод да изразим възмущението си от така наречената циганска престъпност!
Последни новини