Институциите нащрек: Реките вдигат нивата си. Проходът Превала най-сетне е отворен

    Движението през проход „Рожен“ е забранено за МПС над 12т., както и тегленето на ремаркета и полуремаркета, съобщават от Областната администрация.

    Проходът „Превала“ най-сетне вече е отворен, като са в сила следните ограничения: автомобилите до 12 тона се движат задължително с вериги, а движението за МПС над 12 т. и тегленето на ремаркета и полуремаркета е забранено.

    След пускане на движението през проход „Превала“, областният управител отмени частичното бедствено положение, което беше в сила през изминалите два дни. Проходите и участъците от републиканската пътна мрежа се разчистват и обработват.

    В по-ниските части от област Смолян валежите от дъжд са обилни. Язовир Златоград и хвостохранилището при Ерма река преливат. До достигане на нивото на преливане на яз. Пловдивци остават 50 см. Наблюдават се нивата на реките Арда, Върбица, Неделинска и при Мадан, които са значително повишени. Очаква се те да са най-високи днес и утре.

    В областта няма бедстващи хора и откъснати населени места, с изключение на село Мугла, където продължават дейностите по разчистване. Денят е учебен за всички общини. Без затруднения се оказва спешна медицинска помощ и се извършват планирани операции и хемодиализа.

    С цел да се осигури безопасност за туристите, днес ски зоната в к.к. Пампорово не работи, поради силен вятър и снегонавяване.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини