След бедствието какво обеща министър-председателят Петков на Сабрутев

На над 4 милиона възлизат щетите от бедствието в Смолянско, съобщи областният управител Стефан Сабрутев. Това са само най-спешни и неотложни разходи, извършени до този момент от общините. По думите му, за цялотното отстраняване на щетите ще са нужни десетки милиони. 
На срещата с министър-председателя Кирил Петков областният управител Сабрутев е получил уверение, че нанесените от бедствието щети ще бъдат възстановени. Той е представил обобщени справки, изпратени от кметовете. Но сега събира нови. "Поискаха ни остойностяване, количествено-стойностна сметка с единични цени, количества и с обща стойност за всеки подобект. И там където има снимков материал да се види как е било, какво е станало и дали са извършени дейностите. Всичко това се прави, за да има един нов начин на контрол на средствата, които се отпускат в такива бедствия", каза Сабрутев. 
Утре се чака на посещение зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров. Той ще разясни какви помощи могат да се отпуснат на засегнатите хора. Това са 23 семейства, които ще получат парични суми и хранителни продукти.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини