Приказка на Астрид Линдгрен отново оживява на сцената на РДТ Смолян през март

През месец март продължава инициативата на РДТ за съботно детско утро в театъра. Всяка събота в зала 2 на РДТ „Николай Хайтов“ от 11. 00ч. ще има представления за най-малките.

„Принцесата, която не искаше да играе“ ще бъде първото за месец март и на 2 март ще пренесе малките зрители в света на Астрид Линдгрен. Всички деца обичат да играят, но една малка принцеса, която не обичала да играе, разказва прочутата шведска писателка Астрид Линдгрен.

Ако искате да видите тази приказка, изиграна с кукли, заповядайте в театъра, казват от творческия екип на представлението. Ще надникнете в света на игрите и ще се запознаете с принцеса Лизе – Лота и нейната нова пиятелка Мая, както и с парцалената кукла Пия, по-скъпа и от най-скъпата играчка.
Ще разберете как е възможно да си имаш всичко, а да не си щастлив… И как е възможно да си щастлив и доволен с това, което имаш, без значение дали е много или малко. Ще откриете истинската цена на приятелството.
Обещаваме, че ще е интересно и ту тъжно, ту весело. Ту на ужким, ту наистина… Ако не дойдете, няма да разберете защо голямата Астрид Линдгрен твърди, че „Приказките понякога са съвсем като живи хора. ”

Адаптация, режисура и музикална среда – Елза Лалева
Сценография и кукли – Стефка Кювлиева
Участват – Емилия Ованесян, Десислава Минчева, Борис Хаджийски
Билети на касата на таетъра и на тел. 0893338173

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини