Общинският съвет на Смолян ще гласува важни проекти

С дълъг дневен ред от 59 точки ще работи Общинският съвет на Смолян на заседанието си на 28 февруари, което започва в 13.00ч. Ще се прави избор на управители на общински предприятия, с които трябва да се сключи договор за управлението на "Ученическо и столово хранене" ЕООД и „СМОЛЯН-АВТОТРАНСПОРТ“ ЕООД.

Кметът Мелемов ще докладва Годишния план за ползване на дървесина, добив и ползване на дървесина от горски територии, собственост на Община Смолян. Местният парламент ще разгледа и кандидатстването на Община Смолян с проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”.

Сред проектите, които са от особен обществен интерес, които ще бъдат поставени на сесията, е кандидатстване на Община Смолян с проекта „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Смолян“ чрез предоставяне на безвъзмездна помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г.“

Ще се гласува и позицията на община Смолян при участието й на редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособена територия обслужвана от „ВиК“ ЕООД гр. Смолян. Ще упълномощят представител на Община Смолян за участие в извънредно общо събрание на акционерите на „ПЕРЕЛИК ИНФРАСТРУКТУРНА КОМПАНИЯ“ АД, свикано за 15.03.2019 г.

Съветниците ще приемат Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Смолян през 2019-та година.

Повече от 2/3 от точките в програмата на местния парламент са свързани с имоти. Ще се предложи промяна предназначението на част от урегулирани поземлен имоти /УПИ/ III – Озеленяване предвиден в устройствения план за озеленена площ в кв.234 по плана на гр. Смолян, кв. Смолян / южно от улица „Петър Берон“/. Съветниците ще гласуват и разрешения за изработване на ПУП-ве в землището на Смолян -местност „Поляната”, в местност „Усойката”, както и в местност „Горно Кременово” в землището на с. Левочево.

Останалите около 40 точки са за определяне пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на Община Смолян, в землищата на град Смолян и селата на територията на Община Смолян, за общо и индивидуално ползване по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини