800 мартеници раздадоха в Забърдо, всяка с името на жител на селото

Изображение 1 от 6

    С нова атракция- ден на Мартеницата, днес посрещат Баба Марта в родопското село Забърдо. За пръв път тази година на 28 февруари на площада пред кметството, се събраха жителите на чепеларското село, за да получат от кметът Валентин Черпоков персонална мартеница.

    Всяка от тях е ръчно изработена специално за всеки, като в нея е втъкано името на човека. Над 800 -те мартеници са правени в продължение на повече от половин година от август до сега.

    "Мартеницата е пожелание за здраве от векове. С мартениците искам да покажа специалното си отношение към всеки жител на Забърдо. Родопчанинът заслужава специално внимание, защото животът в планината не е лесен. Зимата е тежка, а пролетта е дългоочаквана. Затова искам да изразя отношение към всеки човек в Забърдо", каза кметът Черпоков. 

    Мартениците за жителите на Забърдо са подарък, направени са с дарение от лични средства на председателя на Общинския съвет в Чепеларе Росица Черпокова. Самодейците от селото се изявахи на сцената, а пролетен символ получиха всички-от децата до възрастните жители на Забърдо.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини