Д-р Даниела Дариткова: Пазейки традициите си, ние даваме залог, че България ще пребъде

Изображение 1 от 4

    Пазейки традициите си, ние даваме залог, че България ще пребъде, заяви народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова при откриването на празничния концерт на Националното училище по музикални изкуства в Широка лъка, посветен на Трети март.

    От името на всички представители на законодателната, изпълнителната и местната власт тя благодари на талантливите ученици и техните преподаватели за дарения от тях празник.

    „Няма да се уморя да повтарям, че съвременните истински будители на България са именно тук, в Широка лъка, в лицето на преподавателите, в лицето на тези талантливи деца, които споделят таланта си с нас“, посочи д-р Дариткова.

    По думите й има много символи в това, че концертът е организиран в началото на месец март, защото в първия му ден българите си връзваме мартеници за здраве, а в деня следващ концерта, с кукерите ще бъдат изгонени злите духове.

    „ Именно изкуството, фолклорът, традициите са тези, които са ни запазили като народ в дългите години на робството. И чрез тях сме възкръснали след свободата. В днешно време тези традиции ни правят истински българи. Те ни събират тук, в Родопите, за да ни дадат сила, осъзнавайки колко са дълбоки корените на нацията ни. И най-вече, пазейки традициите си, ние даваме залог, че България ще пребъде. Трябва да помним, че това, което правим днес, е тази България, която искаме да видим утре“, подчерта народният представител.

    Тя пожела на всички неповторими и прекрасни преживявания с музиката, танците, багрите, с които талантите от Широка лъка даряват присъстващите в пълната концертна зала. А също много здраве и вдъхновение за добри дела.

    На празничното събитие присъстваха зам.-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, зам.-областният управител Владимир Гърбелов, кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, кметът на село Широка лъка Васил Седянков.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини