Правителството засилва контрола и санкциите на хазарта

Изменя се Устройственият правилник на Държавната комисия по хазарта и на нейната администрация. Това реши днес Министерският съвет.

Промените предвиждат увеличаване на служителите. Целта е да се постигне подобрение на управлението, повишаване на ефективността при планиране и осъществяване на контролната дейност на ДКХ и засилване на контрола върху лицата, които извършват хазартна дейност. Предвиденото увеличаване на служителите е свързано със засиления контрол и увеличения брой на административно-наказателните дела. Целта е по-ефективното планиране и осъществяване на процесуалното представителство, което ще обезпечи по-ефективното изпълнение на правомощията на председателя на ДКХ по контролно-санкционната дейност.

Измененията в правилника на Държавната комисия по хазарта и на нейната администрация ще подобрят координацията планирането на съвместната дейност с Националната агенция за приходите, Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Българския институт по метрология и Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда".

С приемането на Устройствения правилник на ДКХ и на нейната администрация ще се засили и превенцията, посочват от Министерския съвет. Това се дължи на подобрената контролно-санкционна дейност върху лицата, които извършват хазартна дейност. Промените ще подобрят и ефективността при реализирането на правомощието на държавата за надзор върху хазарта.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини