Капризно време през април: дъждове и температури до 29 градуса

През април ще има дъждове, минималната температура ще е около -3 , а максималната ще достигне до 24 и 29 градуса. Около нулата са възможни стойности през първите две десетдневки на април, а средната месечна температура се очаква около и под нормата.

За по-голямата част от страната нормалните средни стойности на температурата на въздуха е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса. 

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в планинските райони - между 60 и 100 литра. 

През първите 10 дни съществени валежи не се очакват.

През второто десетдневие времето ще бъде по-хладно ис повече валежи, температурите отново ще бъдат близки и по-ниски от средните за периода. Времето ще бъде променливо, ще има и превалявания, с по-голяма вероятност около 12 април и в периода 15-18 април. 

И през третото десетдневие се очаква динамично време, ще има усовия за валежи, но в типичните за пролетта слънце д обяд и дъждове с гръмотевици в следобедните часове. Ще бъде по-топло, а стойностите ще бъдат около обичайните.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини