70-годишен дядо се качи на автостоп, обраха го по пътя

Криминалисти от РУ-Смолян задържаха 41-годишният С.М. от Асеновград – заподозрян в извършването на грабеж възрастен мъж от родопско село, който го качил на автостоп.

На 29 март 70-годишен мъж от с.Оряховец, общ.Баните, е подал сигнал за това, че на същата дата около15.30ч., в началото на Асеновград се качил на автостоп в лек автомобил „Фолксваген Поло“ с пловдивска регистрация, управляван от лице от мъжки пол и се придвижвали в посока към село Момчиловци. Около 17.20 часа стигнали на четири километра от разклона за Момчиловци и Баните, когато водачът спрял автомобила на пътното платно и извадил тесла от багажника, и със сила отнел от стареца сумата от 130 лева.

Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни мероприятия и около 2 часа след подаване на сигнала, извършителят е разпознат от служители на реда и задържан в района на бензиностанция в кв. Устово. 41-годишният С.М. от Асеновград е тестван за алкохол и е установено, че управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация 1,56 промила, установено с техническо средство. Освен това се установява, че водачът е неправоспособен и е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини