Данаил Кирилов е изборът на Борисов за нов правосъден министър

Данаил Кирилов е изборът на Борисов за нов правосъден министър. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с партията на обединените земеделци.

Първата задача на Кирилов като министър ще е да включи общинските съветници в антикорупционния закон. Така сме щели да сме изрядни, когато говорим за мониторинга по механизма на Брюксел за сътрудничество и проверка, увери Борисов.

По думите му в партията имало стандарт и когато има скандали, дали е депутат, председател на група или министър, трябва да подаде оставка. Затова Борисов призова аршинът да бъде еднакъв за всички по темата с всички замесени в скандалите като шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Или оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките, настоя премиерът.

Самият Данаил Кирилов изрази задоволство от предложения пост и го определи като сериозно предизвикателство. Приемам го като голямо доверие и много сериозна задача с оглед необходимостта до няколко месеца успешно да се довърши работата по механизма за сътрудничество и проверки. Именно това е основният приоритет на правосъдното министерство. С общи усилия ще се борим за положителен резултат, допълни Кирилов. Той отказа да коментира въпроси, свързани със скандали и правни казуси, защото това би станало само от правна страна, а не от социологическа гледна точка.

Ако се твърди, че е извършено престъпление по казуса със "Златен век" компетентният орган, който трябва да разследва, е прокуратурата, а обществото е чувствително по тези въпроси, изтъкна Кирилов. Нека се придържаме към обективното, към фактите и точния анализ, призова той.

По-рано ГЕРБ и Обединени земеделци подписаха официално Споразумение за подкрепа на членовете предстоящите европейски избори в подкрепа на демократичното развитие на България.

Ще се продължи сътрудничеството между двете партии и по места, увери Цветанов.

Винаги сме работили за консолидация на партията в европейското пространство, каза Петя Ставрева, след като положи подписа си върху общото споразумение. Взехме решение да подкрепим листата на ГЕРБ. За земеделците е важно Обединението прави силата, припомни бившият евродепутат Петя Ставрева. Това е крачка към бъдеща победа на предстоящите европейски избори. Политическото партньорство между двете партии е започнало още през 2007 година, подчерта Ставрева.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини