Борисов обясни защо пращаме Пламен Георгиев за консул във Валенсия

Премиерът Бойко Борисов коментира, макар и неохотно, пред журналисти защо смята бившия вече председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев за подходящ за консул в Испания.

„Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика."

Така Борисов описа мотивите за изпращането на преждевременно сдалия поста висш чиновник на апетитния пост във Валенсия. (Георгиев напусна КПКОНПИ след като приключи проверката, която го оневини по скандала с апартаментите на властта - б.р.) Назначението предизвика много коментари и недоволство.

На реплика на репортера, че испанският на Георгиев „не му е сред силните... Да не кажем, че го владее на ниво както аз и Вие, поне така е записал...", Борисов троснато отговори: 

„Има достатъчна езикова подготовка. Така че... не виждам за консул... Вие не може да изброите никъде консулите в Европа... Просто явно това е някаква поръчка, защото вече една седмица (се говори по темата - б.р.). Ето днес откриваме поредна инвестиция, 200 работни места, паралелки за специално образование. А Вие идвате да ме питате за това."

Помолен да каже дали Георгиев е най-добрият човек за поста, Борисов отговори:

„Аз нямам никакво желание да Ви убеждавам Вас. Вие сте убедени по друг начин и затова повече няма да се вкарвам в тази работа. Взехме решение, изпратихме го консул. Хиляди такива има, отсече той и приключи разговора."

Коментара си министър-председателят направи след като присъства на откриването на нови производствени мощности в базата на „Кока-Кола“ в Костинброд.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    6 0
    17:58, 26 авг 2019
    АБе защо го питате той е като диво свине
Последни новини