10 °C

Нов гаф с храната от детската кухня в Смолян, общината отново се извинява

  В рамките на по-малко от месец в редакцията на СмолянБГвести постъпи втори сигнал за найлон в храна от детската кухня от пункта на Стария център в Смолян.

  Както обикновено през последните пет месеца, 35-годишната Лидия Сариева от Смолян взела храната за малкия Николай, който скоро ще стане на 1 година и 4 месеца. За следобедна закуска Лидия му дала десертното кремче от Детската кухня, в което открива парче найлон. „На третата лъжичка установих, че консистенцията е различна, вгледах се и видях, че вътре има нещо. Извадих го и видях, че е парче найлон, голямо приблизително на половината на пръста на ръката ми… “

  За да е спокойна, че малкият Ники, който е второто ѝ дете, ще има достатъчно храна, тя плаща двоен купон. „Майките имат право на това, вместо 10 лв. месечно, аз давам 20 лв., но така знам, че ако не успея да му приготвя нещо, той ще има готова храна. Има някои ястия, които му харесват и ги хапва с удоволствие, а детската кухня е много удобна за нас, облекчение е. Но това, което открих днес /б. а. 8 април/ е недопустимо, това са децата ни,  те са бебета, трябва да се вземат мерки. Не знам с какви продукти работят, доверявам се на рецептурника, казват, че е съставен от здравословни рецепти и се надявам, и продуктите да са добри. Но наистина е недопустимо в храната да има найлон или каквито и да било други неща… А явно това не е за пръв път, защото скоро имаше подобен случай с друга майка. “, обобщава Лидия. Тя изрази надежда, че проверката разпоредена от общината след първия подобен инцидент в началото на март, ще засили контрола върху предлаганата храна за най-малките граждани на областния град.

  Парчето найлон е с дължина около 6 см. и ако Лидия беше пасирала кремчето, както прави когато Ники е неразположен или вади зъбки, той щеше да го погълне. Факт е, че това е вторият случай за по-малко от месец  http: //www. haskovo.net/news/468251/Smolyanchanka-otkri-naylon-v-hranata-na-sina-si-ot-Detskata-kuhnya

  Потърсихме отговор от зам. – кета на Община Смолян Венера Аръчкова, за да ни даде информация какви са резултатите от първата проверка, която тогава беше разпореди, както и какви ще са последиците от поредния гаф.

  По случая прилагаме отговора на Община Смолян без редакторска намеса!

  „В отговор на подадена информация от Смолян БГвести в Община Смолян за сигнал от майка, че е открила найлон в десертен крем от храна приготвена в Детската млечна кухня бе разпоредена веднага проверка. Към този момент на проверката не може да се докаже дали проблема се е получил при подготовката, транспортирането или предоставянето на храната. Във връзка със създалата се ситуация, молим родителите, ако забележат нещо нередно в приготвената и получената храна, да предоставят съдържанието в рамките на работния ден в община Смолян при гл. експерт Любка Бадева, стая 224. Подобен сигнал имаше преди време и бе извършена проверка, при която не бяха открити нарушения. Независимо от това на персонала е отправено предупреждение и е съставен протокол. Пак подчертаваме, че храната се приготвя като се спазва рецептурната книжка и качеството за изискванията на продуктите. Независимо от тези неприятни инциденти, родители изразяват мнение, че са доволни от храната в Детската кухня и за тях тя е облекчение. Община Смолян поднася извинения на майката и съжалява за причиненото и неудобство."

  СмолянБГвести ще продължи да следи развието на случая от 8 април, както и резултата от повторната проверка на Детската кухня на Стария център в областния град.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 13.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
  13 дек 2019
  Последни новини