Нов гаф с храната от детската кухня в Смолян, общината отново се извинява

    В рамките на по-малко от месец в редакцията на СмолянБГвести постъпи втори сигнал за найлон в храна от детската кухня от пункта на Стария център в Смолян.

    Както обикновено през последните пет месеца, 35-годишната Лидия Сариева от Смолян взела храната за малкия Николай, който скоро ще стане на 1 година и 4 месеца. За следобедна закуска Лидия му дала десертното кремче от Детската кухня, в което открива парче найлон. „На третата лъжичка установих, че консистенцията е различна, вгледах се и видях, че вътре има нещо. Извадих го и видях, че е парче найлон, голямо приблизително на половината на пръста на ръката ми… “

    За да е спокойна, че малкият Ники, който е второто ѝ дете, ще има достатъчно храна, тя плаща двоен купон. „Майките имат право на това, вместо 10 лв. месечно, аз давам 20 лв., но така знам, че ако не успея да му приготвя нещо, той ще има готова храна. Има някои ястия, които му харесват и ги хапва с удоволствие, а детската кухня е много удобна за нас, облекчение е. Но това, което открих днес /б. а. 8 април/ е недопустимо, това са децата ни,  те са бебета, трябва да се вземат мерки. Не знам с какви продукти работят, доверявам се на рецептурника, казват, че е съставен от здравословни рецепти и се надявам, и продуктите да са добри. Но наистина е недопустимо в храната да има найлон или каквито и да било други неща… А явно това не е за пръв път, защото скоро имаше подобен случай с друга майка. “, обобщава Лидия. Тя изрази надежда, че проверката разпоредена от общината след първия подобен инцидент в началото на март, ще засили контрола върху предлаганата храна за най-малките граждани на областния град.

    Парчето найлон е с дължина около 6 см. и ако Лидия беше пасирала кремчето, както прави когато Ники е неразположен или вади зъбки, той щеше да го погълне. Факт е, че това е вторият случай за по-малко от месец  http: //www. haskovo.net/news/468251/Smolyanchanka-otkri-naylon-v-hranata-na-sina-si-ot-Detskata-kuhnya

    Потърсихме отговор от зам. – кета на Община Смолян Венера Аръчкова, за да ни даде информация какви са резултатите от първата проверка, която тогава беше разпореди, както и какви ще са последиците от поредния гаф.

    По случая прилагаме отговора на Община Смолян без редакторска намеса!

    „В отговор на подадена информация от Смолян БГвести в Община Смолян за сигнал от майка, че е открила найлон в десертен крем от храна приготвена в Детската млечна кухня бе разпоредена веднага проверка. Към този момент на проверката не може да се докаже дали проблема се е получил при подготовката, транспортирането или предоставянето на храната. Във връзка със създалата се ситуация, молим родителите, ако забележат нещо нередно в приготвената и получената храна, да предоставят съдържанието в рамките на работния ден в община Смолян при гл. експерт Любка Бадева, стая 224. Подобен сигнал имаше преди време и бе извършена проверка, при която не бяха открити нарушения. Независимо от това на персонала е отправено предупреждение и е съставен протокол. Пак подчертаваме, че храната се приготвя като се спазва рецептурната книжка и качеството за изискванията на продуктите. Независимо от тези неприятни инциденти, родители изразяват мнение, че са доволни от храната в Детската кухня и за тях тя е облекчение. Община Смолян поднася извинения на майката и съжалява за причиненото и неудобство."

    СмолянБГвести ще продължи да следи развието на случая от 8 април, както и резултата от повторната проверка на Детската кухня на Стария център в областния град.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини